اهداف تحقیقات بازار کدامند دوره تحقیقات بازار کلاس تحقیقات بازار سمینار تحقیقات بازار
اهداف تحقیقات بازار کدامند؟ شیوه های تحقیقات بازار کدامند
در این مقاله به اهداف تحقیقات بازار و همچنین روش ها و شیوه های تحقیقات بازار می پردازیم
بهزاد حسین عباسی
مدرس تحقیقات بازاریابی
معلم تحقیقات بازاریابی
استاد تحقیقات بازاریابی
سخنران اصول و فنون مذاکرات تجاری و مدیریت مدرس مدیریت استاد مدیریت ارتباط با مشتری
مدرس تحقیقات بازاریابی
معلم بازاریابی تحقیقات بازاریابی
مدرس فروش برندینگ مدرس اصول و فنون مذاکره زبان بدن تحقیقات بازاریابی
مدرس مدیریت ارتباط با مشتری تحقیقات بازاریابی
هماهنگی جهت برگزاری سمینارهای تحقیقات بازاریابی
مدیر برنامه ها جواد حسنی
09372202257
9197685104
behzadabbasi.ir
از اهداف تحقیقات بازار عبارتست از:
اهداف تحقیقات بازار ۱) کسب اطلاعات در خصوص منافع مالی برخی کالاها و نیازهای مشتریان
از طریق پژوهش و تحقیقاتی که در بازار انجام می شود ، تولید کنندگان و مدیران پی به نیازها و تقاضاهای واقعی مشتریان می برند و با خبر می شوند که مشتریان هم اکنون به چه نوع کالاها یا خدماتی بیشتر نیاز دارند ، همچنین مدیران می توانند از طریق این تحقیقات به این نکته پی ببرند که از طریق فروش چه نوع کالاهایی می توانند به سود بیشتری دست پیدا کنند و یا اینکه نیاز است در محصولات جدیدی که تولید می کنند چه نوع تغییراتی بدهند تا بتوانند بیشتر به فروش برسانند و در نتیجه به سود بیشتری برسند.
اهداف تحقیقات بازار ۲) کسب اطلاعات مفید برای شرکتهایی که سطح تولید کالایشان محدود است
افراد و شرکتهایی که تجارت محدود و کوچکی دارند از تحقیقات بازار می توانند بسیار استفاده کنند. در این روش ، شرکتها می توانند از طریق اطلاعاتی که در خصوص سلایق ، نیازها و سایر مولفه های مربوط به مشتریان بدست بیاورند ، شکل ظاهری کالاهای خود را تغییر دهند ، بسته بندی و شکل فروش و عرضه محصولات را بهبود بخشند ، نحوه رساندن محصولات به دست مصرف کنندگان را اصلاح کنند و یا تغییر دهند ، سرویسهای بیشتری که می توانند در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند را بشناسند، بدانند بهترین زمان برای فروش کالاها و محصولات چه زمانی است. با توجه به مطالب ارائه شده ، توجه به این نکته ضروری است که دقت داشته باشیم از چه نوع پرسشهایی برای پی بردن به سلایق و تمایلات مشتریان استفاده کنیم. نوع سوالاتی که از مشتریان پرسیده می شود در پیشبرد تحقیق و رسیدن به اطلاعات صحیح و دقیق بسیار مهم است که می تواند برای بهبود اوضاع کسب و کار مفید باشد و یا حتی ممکن است به اطلاعاتی دسترسی پیدا کنید که شما را برای راه اندازی یک تجارت نو کمک کند.
در اینجا به شیوه های تحقیقات بازار که ممکن است در زمینه بازار انجام شود اشاره می شود:اهداف تحقیقات بازار - شیوه های تحقیقات بازار
شیوه های تحقیقات بازار ۱) پژوهش ابتدایی ( تحقیقات اولیه )
در این نوع از تحقیق بیشتر در نظر دارند بدانند که محصولی که به تازگی به بازار عرضه کرده اند چه واکنشی را از جانب مشتریان داشته است. همچنین رقیبان موجود در بازار چه کسانی هستند و از چه امکانات و روشهایی استفاده می کنند. داده هایی که از طریق پژوهشهای ابتدایی یا تحقیقات اولیه به دست می آید می تواند از طریق گفتگو با مشتریان باشد. این گفتگو یا مصاحبه هم می تواند مستقیم و چهره به چهره انجام شود و هم می تواند با توجه به موقعیت و شرایط خاصی که وجود دارد به صورت تماس تلفنی باشد. گاهی نیز می توان از یکسری پرسشنامه ها در این زمینه استفاده کرد. همچنین می توان از طریق گروه هایی که توسط مشتریان موجود و همچنین مشتریان بالقوه تشکیل داد پی به نیازها و سلایق آنها برد.
شیوه های تحقیقات بازار ۲) پژوهش ثانوی ( تحقیقات ثانویه )
در تحقیقات ثانویه معمولاً به بررسی دقیق همه اطلاعاتی که در مرحله تحقیقات اولیه به دست آمد می پردازند. بررسی دقیق و موشکافانه اطلاعات در خصوص آن دسته از داده هایی است که در زمان کنونی موجود هستند و به دست آمده اند. با استفاده از این بررسیها و تحقیقات ، رقیبها شناسایی شده ، مقیاسهایی جهت سنجش اهداف به دست می آید. اطلاعاتی که بدست می آیند با توجه به نوع پژوهشی که شما انجام داده اید متفاوت هستند. گاهی ممکن است شما یکسری ارقام و آماری را بدست آورده باشید که نشان دهنده فراوانی و میانگین و غیره هستند و گاهی ممکن است شما از طریق مصاحبه های عمیقی که انجام داده اید به اطلاعات غنی و وسیعی دست پیدا کرده باشید که از هر کدام در زمان و موقعیت مناسب می توانید بهره مند شوید و در جهت بهبود اوضاع کسب و کارتان استفاده نمایید. اما باید توجه داشته باشید که شما نمی توانید تنها از تحقیقات اولیه و ابتدایی و یا فقط و فقط از تحقیقات ثانوی استفاده نمایید. زیرا دایره اطلاعات شما محدود می شود و به درک درستی از اوضاع بازار نمی توانید برسید. همچنین اگر تنها به آن دسته از اطلاعاتی که از طریق سایتهای اینترنتی به دست می آورید تکیه کنید و بر اساس آنها بخواهید برنامه ریزی کنید حتماً در رقابت با رقیبان توفیق چندانی به دست نمی آورید و چه بسا منجر به حذف شما نیز شود. پس بهتر است حتماً به جمع آوری اطلاعات و مطالعات مستقیم در بازار و مشتریان بپردازید. نکته بعدی اینکه گاهی ممکن است شما تنها با افرادی صحبت کنید و مصاحبه داشته باشید که در دسترس هستند و آنها را می شناسید ؛ زیرا در این صورت نیز تحقیق شما روایی ندارد و نمی توانید به اطلاعاتی که مفید هستند دست پیدا کنید. بنابراین ، توجه به این نکات بسیار حائز اهمیت است.